JasmineCorp Blogs
Updated Blogs
Computer Support Blog
Essensial Software for Web Based Support
HP Server and Desktop
HP ILO - Remote Tech-Support Software
More .....


JCBid.com online auction Soap-boxes-display-case-of-60-pieces
Soap boxes display case of 60 pieces
JCBid.com online auction Natural-wood-craft-clothespins-display-case-of-60-pieces
Natural wood craft clothespins display c
JCBid.com online auction Pencil-tire-gauge-display-case-of-96-pieces
Pencil tire gauge display case of 96 pie
JCBid.com online auction Nylon-mesh-body-sponge-display-display-case-of-144-pieces
Nylon mesh body sponge display display c
JCBid.com online auction Plastic-craft-wiggly-eyes-display-case-of-84-pieces
Plastic craft wiggly eyes display case o
Blog by JasmineCorp | Create your own Blog

Bookmark and Share RSS Feed | Login           

http://www.pcakku.com


Nagelneu Laptop-Batterie, Laptop Akku online shop - pcakku.com
 

Accu Acer Aspire 7736ZG 123laptopaccu.com


By pcakku288 at 2018-12-04 19:56:45

Functioneel gezien loopt iWork echter flink achter bij Microsoft Office en dat geldt zelfs voor de OSX-apps. Functionaliteit zoals draaitabellen en koppelingen met databases ontbreekt, maar ook meer alledaagse functies zoals een achtergrond instellen in Numbers of een deel van een document beveiligen met een wachtwoord. Dit verschil wordt nog groter wanneer je de webversies vergelijkt met die van Microsoft. Om iWork abandonware (software die door de fabrikant in de steek is gelaten en niet verder ontwikkeld wordt) te noemen gaat te ver, maar het is zonder meer tijd voor een flinke update van de suite die verder gaat dan alleen zorgen voor compatibiliteit met nieuwe versies van iOS en OS X.


Het valt niet te ontkennen, 2016 is het jaar van virtual reality. De Oculus Rift is inmiddels in pre-order gegaan, en zal net als de HTC Vive rond maart/april verschijnen. Maar kun jij er met je huidige hardware eigenlijk wel mee aan de slag?
Dat klinkt natuurlijk een beetje dreigend, maar in de hype rond de mogelijkheden van virtual reality, ook wel VR, vergeten veel mensen dat al die mogelijkheden daadwerkelijk een flinke dosis processorkracht en geheugen vragen. Dan denk je wellicht: ach, ik heb drie jaar geleden een nieuwe pc gekocht, dat zal wel loslopen. Maar dan kom je van een koude (en VR-loze) kermis thuis. Zeker omdat een Oculus Rift een instapprijs heeft van maar liefst 700 euro, wil je uiteraard voorkomen dat je er straks helemaal niets mee kunt of noodgedwongen nieuwe hardware moet kopen omdat je al zo'n grote uitgave hebt gedaan. Lees ook: Je eigen virtualreality-bril in 7 stappen.


Zoals gezegd zijn de systeemeisen voor de Oculus aanzienlijk. Er wordt als videokaart een NVIDIA GTX 970 / AMD 290 of beter gevraagd, en als processor een Intel i5-4590 of krachtiger. Ook qua geheugen is de eis niet misselijk, je moet maar liefst 8 G RAM in je machine hebben. Uiteraard zijn de systeemeisen voor ieder VR-apparaat anders, maar het is veilig om de eisen van Oculus als standard te nemen, omdat VR grafisch nu eenmaal ontzettend zwaar is.Twijfel je of je pc krachtig genoeg is voor de VR-hardware? Dan is het goed om te weten dat Oculus een tool heeft waarmee je dat kunt testen. Door deze Rift compatibility tool te downloaden, wordt er direct een scan op je systeem uitgevoerd om te controleren of je hardware het gaat redden of niet. En geen zorgen, als je niet door de test komt, wil dat niet zeggen dat je meteen een nieuwe pc moet kopen. Je kunt natuurlijk gewoon je geheugen uitbreiden of de videokaart vervangen. Ondergetekende kwam helaas niet eens door de processortest heen en was wél zo stom om een Oculus te bestellen, dus dat wordt een duur jaar!


Gebruikers van Windows 7 en Windows 8.1 krijgen nu ook via Windows Update Windows 10 aangeboden. De upgrade naar het nieuwe besturingssysteem zal als aanbevolen update opduiken, maar nog niet installeren.
Gebruikers van de vorige Windowsversies zullen in praktijk merken dat het upgradeproces automatisch gestart wordt. Wie niet kan of wil overstappen zal hierdoor het upgradescherm moeten wegklikken. Lees ook: Zo draai je Windows 10 naast Windows 7
Dat Microsoft het pushen van de upgrade naar Windows 10 een tandje opschroeft was al eerder aangekondigd in een blogpost. De gratis upgrade voor Windows 7- en 8.1-gebruikers is nog tot en met juli 2016 beschikbaar en Windows 10 heeft nog een lange weg te gaan om het meestgebruikte besturingssysteem te worden. Volgens recente cijfers van NetMarketshare draait Windows 10 op 11,9% van alle pc's. Windows 8 en 8.1 grijpen gezamenlijk 13,1%, niet geheel verwonderlijk is dat Windows 7 nog veruit het meestgebruikte besturingssysteem is met 52,5%. Wel is Windows 10 het verouderde Windows XP (11,4%) inmiddels voorbijgestreefd.Wie niet over wil stappen op Windows 10 zal actief Windows update bij moeten houden om de update uit te vinken, of het installatiescherm weg moeten klikken. Wie de upgrade uitprobeert en om wat voor reden dan ook niet tevreden is, kan binnen 31 dagen de Windows 10-installatie terugzetten naar de oude Windows-versie.



Intels NUC5i7RYHR laat zien wat er met een topmodel mini-PC op NUC-basis mogelijk is. Deze barebone is voorzien van een Core i7-5557U-processor, werkend op 3,1 GHz met een Turbo naar 3,4 GHz, 4 MB cache en HyperThreading. Ook de interne gpu is bovengemiddeld: de Intel Iris Graphics 6100 is met 48 execution-units de één na krachtigste variant van Intels Broadwell-platform. Aan alle rekenkracht hangt wel een stevig prijskaartje: meer dan 500 euro voor het kale platform. Intern biedt deze i7 NUC zowel een SATA- als een M.2-aansluiting voor opslag. Aan de buitenkant vinden we vier usb3.0-poorten, een audio-aansluiting, HDMI en mini-DisplayPort. De prestaties liggen het hoogste van alle NUC-modellen in deze test, maar vol in bedrijf verstookt het kastje dan ook heel wat meer energie én maakt het duidelijk meer lawaai.
De Cubi-018EU is een systeemuitvoering van MSI's mini-pc'tje, het bedrijf levert dezelfde pc ook als barebone waarvan je er een in de tabel terugvindt. Intern zijn er veel overeenkomsten, maar de hier besproken systeemuitvoering gebruikt een Intel Core i3-5005U. Dat is toch een wat potenter model dan de Celeron-tegenhanger in de geteste barebone-variant.


Beide zijn Broadwell-modellen, maar die van de systeemuitvoering draait op 2 GHz in plaats van 1,5 GHz, is voorzien van Hyper-Threading en heeft 3 MB in plaats van 2 MB cache. Het voornaamste voordeel is de wat vlottere geïntegreerde Intel HD Graphics 5500. Inclusief 4GB-geheugenmodule en 128GB-SSD vraagt MSI ruim 520 euro en dat is toch een kleine 150 euro meer dan voor de 'kale' Cubi als we die zouden uitrusten met evenveel geheugen en opslag plus Windows. De pakweg dertig procent hogere prijs levert iets minder dan dertig procent hogere prestaties op. De geluidsproductie is echter ook hoger, evenals met name het rustverbruik.
De NEXXT PC stick is een mini-PC met dezelfde formfactor als de ook geteste modellen van Intel en Lenovo (zie tabel). Toch is deze net even anders, waardoor het nipt onze favoriete stick-pc in deze test is. In de eerste plaats is de NEXXT PC Stick passief gekoeld. De buitenkant fungeert kennelijk als koellichaam, maar er is dus geen klein ventilatortje dat na verloop van tijd kan stuk gaan of lawaai kan gaan maken. Daarnaast heeft NEXXT een extra usb-poort weten te ontsluiten. Weliswaar een micro-usb Type-B-exemplaar (verwarrend genoeg zit er aan de andere kant ook eentje voor de voeding) ... maar toch, het is een extra aansluitmogelijkheid. Ten slotte is de antenne van de NEXXT extern uitgevoerd. De gebruikte wifi-kaart blijft net als in de andere stick-pc's een van de slechtere, maar in elk geval is de ontvangst iets beter dankzij deze constructie.



Shuttles NC01U NUC is met afmetingen van 14 x 14 cm wat groter dan de concurrenten. Daar staat tegenover dat hij met een hoogte van 3 cm wel lekker plat is. De voorzijde bevat twee keer usb 3.0 en een geheugenkaartlezer, de achterkant voegt er twee usb2.0-poorten, HDMI en mini-DisplayPort aan toe. Aan de zijkant vinden we een RS232 seriële poort. Shuttle richt zich als vanouds wat meer op de zakelijke toepassingen, waar zo'n aansluiting nog goed van pas kan komen. Toch is de NC01U niet bijzonder duur, de prijs is vergelijkbaar met de andere modellen met een Celeron 3205U. Intern biedt de NC01U niet alleen ruimte aan twee geheugenmodules en een M.2-wifi-kaart, maar ook aan een M.2-slot voor SSD's dat samen met de kaartlezer op een apart printplaatje met de achterkant van het moederbord is verbonden. Door het wat grotere ontwerp kun je ondanks de beperkte hoogte ook een 2,5inch-station monteren.


Het laatste model dat we uitlichten is de volledig passief gekoelde Zotac Zbox CI321 NANO Plus, met 4 GB geheugen en een 64GB-SSD. Zotac levert de CI321 behalve als compleet systeem ook als barebone. Vanbuiten zien we aan de voorkant twee keer usb 3.0, audio-in- en -uitgangen, een geheugenkaartlezer en een infrarood-ontvanger. Aan de achterkant treffen we nog eens twee keer usb 3.0, een keer usb 2.0, DisplayPort, HDMI en om onduidelijke redenen twee gigabit-netwerkaansluitingen. De Zotac is op het eerste gezicht heel interessant als mediacenter, maar wel met een voorbehoud: je kunt hiermee geen UHD-bestanden afspelen. De gebruikte Haswell Celeron 2961Y is daarvoor niet toereikend. De Zotac is onder zware belasting niet de zuinigste in deze test, maar een stroomslurper kunnen we hem ook niet noemen. Bovendien is hij bijzonder stil.


Permalink | Comments (0)

Comments



To add a comment please login by clicking here

JC Store | JasmineCorp | JCBid |Software Development | Domain Registration | Hosting | Web Designing | Buy Books | Advertise with JCSearch | Whois | IP Locator | Add Search | Shopping | Store | Free Blogs | Free GuestBook | Free E-Cards | Free Games | Free Tutorials | Set as Home | Add to Favorite | Suggest a Site | Directory Our Portfolio | Terms of service | Free quote | Tell a Friend | Special Offer | Job Opportunities | games | Usenet Groups  
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Register a Domain Name:
.com .us .info
.org .in .name
.net .biz .asia